Základní škola Židlochovice

Rožnov pod Radhoštěm

Se třídou 9.G jsme ve dnech 19.-21.6.2024 vyrazili na školní výlet do krásného Rožnova pod Radhoštěm. Cesta vlakem s dvěma přestupy proběhla bez problémů a stala se příjemným začátkem našeho dobrodružství.

Hned první den nás čekalo Valašské muzeum v přírodě - dřevěné městečko. Fascinující expozice a autentické dřevěné stavby nám přiblížily život našich předků a poskytly nám jedinečný vhled do valašské historie a kultury.

Druhý den byl ještě více nabitý zážitky. Navštívili jsme Pustevny, kde jsme se prošli po stezce Valašce a obdivovali nádherné výhledy na okolní krajinu. Nechyběla ani návštěva slavné sochy Radegasta, boha pohostinnosti a úrody. S těmi nejzdatnějšími žáky jsme podnikli výstup až na Radhošť, kde jsme navštívili kapli svatého Cyrila a Metoděje.

Večer v kempu jsme využili k odpočinku a zábavě. Opékání špekáčků u ohně, koupání v bazénu, hra přehazované a schovávané - to vše bylo součástí našeho programu a přispělo k výborné atmosféře celého výletu.

Ačkoli nás během výletu sužovalo velké teplo, zvládli jsme všechny aktivity s nadšením a odhodláním. Přesuny mezi památkami byly sice náročné, ale společně jsme si poradili a zvládli všechny plánované výlety.

Celkově byl tento výlet velmi příjemnou tečkou za uplynulým školním rokem a společnými roky na základní škole. Všichni jsme si odnesli spoustu krásných vzpomínek a zážitků, které nám zůstanou na celý život.

Mgr. Lada Veverová